Fundația Comunitară București

Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 14 fundaţii comunitare din țară.

În patru ani de la înființare, mai mult de 3000 de donatori, persoane particulare sau companii, au donat către Fundația Comunitară București pentru a sprijini mai mult de 130 de proiecte din comunitate. Până la finalul anului 2015, am acordat finanțări în valoare de peste un milion de lei.

În această perioadă, am organizat Swimathon București, o platformă prin care am ajutat zeci de organizații, mici și mari, să strângă bani de la peste 2000 de donatori. Am lansat Fondul Mega Image pentru Comunitate, prin care ajutăm cea mai extinsă rețea de supermarketuri din țară să finanțeze proiecte care încurajează buna vecinătate la noi în oraș. Am colaborat cu Porsche România pentru strategia de CSR a companiei și am dezvoltat programul Mobilizăm excelența. Am lucrat împreună cu Romanian American Foundation și BRD Societe Generale și am făcut științele exacte cool pentru elevi, prin programul de finanțare Științescu. Și am oferit consiliere filantropică persoanelor particulare care căutau să se implice în comunitate cu cât mai mult impact.

Fundații comunitare

FCB face parte din rețeaua națională de Fundații Comunitare. [Mai multe...]

Fondul Mega Image pentru Comunitate

Reactivăm spiritul de comunitate în București și Ilfov. [Mai multe...]